Reklama
  • Piątek, 11 grudnia 2015 (08:05)

    Zupa rybna

Składniki:  1,20 kg ryby (np. karpia lub morszczuka)  1 cebula  1 liść laurowy  4 ziarenka ziela angielskiego i 4 pieprzu czarnego  sól  1 marchewka  1 pietruszka  1/4 selera  2 łyżki masła  szczypta gałki muszkatołowej  mielony czarny pieprz.

Reklama

Przygotowanie:

Rybę spraw, pozbaw ją oczu i skrzeli, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.

Wyjmij rybę i gdy ostygnie, podziel ją na kawałki.

Marchew, pietruszkę i seler oczyść, pokrój na małe kawałki.

Rozgrzej masło w garnku, posmaż na nim warzywa i wlej bulion. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj ugotowane kawałki ryby. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem.

Zupę możesz podawać np. z gotowymi grzankami lub bagietką.

Tele Tydzień
Więcej na temat:zupa | zupa rybna | Rybna | ryby | ryby

Zobacz również

  • SKŁADNIKI dla 4 osób 8 filetów a’la matias • 4 kromki razowego pieczywa • 4 ogórki konserwowe • 6 suszonych wędzonych śliwek • koperek • szklanka mleka • sól • pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.