Reklama
  • Czwartek, 11 grudnia 2014 (13:05)

    Zupa grzybowa

Składniki: Zestaw włoszczyny (bez kapusty), garść grzybów suszonych, sól, pieprz, masło i mąka do zrobienia zasmażki lub śmietana i mąka do zabielenia zupy.

Gotuję wywar z włoszczyzny. Dodaję wcześniej na moczone grzyby, sól i pieprz.

Reklama

Gdy zupa się ugotuje, odcedzam ją, podprawiam zasmażką z masła i mąki lub śmietaną roztrze paną z łyżką mąki. Podaję z ła zankami, groszkiem ptysiowym.

Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 szklanki maku, 4 łyżki miodu, po 2 łyżki posiekanych migdałów i orzechów włoskich, 2 łyżki drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej, 2 łyżki rodzynek l garść żurawiny, pół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.