Reklama
  • Piątek, 11 grudnia 2015 (08:05)

    Wigilijne kluski z makiem

Składniki:  25 dag makaronu wstążki  20 dag maku  3 łyżki miodu  łyżka skórki pomarańczowej  15 dag bakalii: rodzynki, orzechy, migdały, figi, daktyle.

Reklama

Przygotowanie:

Mak sparz wrzątkiem i 3 razy zmiel. W rondlu rozpuść miód, dodaj mak i posiekane bakalie. Smaż przez chwilę.

Podawaj z ugotowanym makaronem.

Tele Tydzień
Więcej na temat:MAK | kluski z makiem | z | kluski | Maków | mąka | maki

Zobacz również

  • SKŁADNIKI dla 4 osób 8 filetów a’la matias • 4 kromki razowego pieczywa • 4 ogórki konserwowe • 6 suszonych wędzonych śliwek • koperek • szklanka mleka • sól • pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.