Reklama
  • Piątek, 11 grudnia 2015 (08:05)

    Wigilijne kluski z makiem

Składniki:  25 dag makaronu wstążki  20 dag maku  3 łyżki miodu  łyżka skórki pomarańczowej  15 dag bakalii: rodzynki, orzechy, migdały, figi, daktyle.

Reklama

Przygotowanie:

Mak sparz wrzątkiem i 3 razy zmiel. W rondlu rozpuść miód, dodaj mak i posiekane bakalie. Smaż przez chwilę.

Podawaj z ugotowanym makaronem.

Tele Tydzień
Więcej na temat:MAK | kluski z makiem | kluski | Maków | mąka | maki

Zobacz również

  • Składniki na 3-4 porcje: 1 sprawiony karp, 3 cebule, 1 cytryna, 150 g pieczarek, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.