Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (13:05)

    Wielkopolska kapusta z grochem

Składniki na 8 porcji: 1,5 kg kapusty kiszonej • 25 dag grochu łuskanego żółtego • 2 cebule • pół puszki słodkiej kukurydzy • ziela angielskie • liście laurowe • olej • kminek • majeranek • tymianek • sól • pieprz.

Reklama

1. Kapustę wypłucz pod bieżącą wodą, posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj kapustę z zielem angielskim, liściem laurowym, podlej wodą. Duś 1,5 godziny.

2. Groch zalej wodą, ugotuj, odcedź. Do kapusty dodaj odcedzony groch, przypraw majerankiem, kminkiem, solą i pieprzem, duś jeszcze 20 minut. Dodaj kukurydzę. Gotowe danie przełóż na półmisek, dekoruj gałązką tymianku.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: po szklance pszenicy, maku oraz płynnego miodu, 100 g orzechów włoskich , laska wanilii, 50 g rodzynek, migdały więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.