-
Wtorek, 21 lutego 2017 (13:05)
Wielkopolska kapusta z grochem
Składniki na 8 porcji: 1,5 kg kapusty kiszonej • 25 dag grochu łuskanego żółtego • 2 cebule • pół puszki słodkiej kukurydzy • ziela angielskie • liście laurowe • olej • kminek • majeranek • tymianek • sól • pieprz.
1. Kapustę wypłucz pod bieżącą wodą, posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj kapustę z zielem angielskim, liściem laurowym, podlej wodą. Duś 1,5 godziny.
2. Groch zalej wodą, ugotuj, odcedź. Do kapusty dodaj odcedzony groch, przypraw majerankiem, kminkiem, solą i pieprzem, duś jeszcze 20 minut. Dodaj kukurydzę. Gotowe danie przełóż na półmisek, dekoruj gałązką tymianku.

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki dla 6 osób: 12 makaronowych gniazdek • 25 dag maku • 10 dag miodu • łyżka cukru pudru • 3 łyżki masła • łyżka śmietany kremówki • 4 łyżki rodzynek • łyżka świeżej żurawiny • 4 łyżki... więcej
Twój komentarz może być pierwszy