Reklama
  • Czwartek, 2 lutego 2017 (11:05)

    Świąteczny grzaniec

• 1 klementynka • 1/2 cytryny • 1/2 limonki • 100 g brązowego cukru • 3 goździki • 1/2 laski cynamonu • 1 liść laurowy • szczypta gałki muszkatołowej • 1/2 laski wanilii • 1 gwiazdka anyżu • 1 butelka czerwonego wina

• 15 minut • dla 4 osób • cena 45 zł

Reklama

W rondlu rozpuść cukier z sokiem z klementynek. Wlej odrobinę wina, dodaj skórki otarte z cytrusów, goździki, liście laurowe, cynamon, wanilię oraz gałkę muszkatołową. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min. Zmniejsz ogień, wlej resztę wina, dodaj anyż i podgrzewaj jeszcze 5 min. Przecedź przed podaniem.

Show

Zobacz również

  • Składniki na 3-4 porcje: 1 sprawiony karp, 3 cebule, 1 cytryna, 150 g pieczarek, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.