Reklama
  • Wtorek, 31 stycznia (13:05)

    Śledzie z żurawiną i miodem

Składniki na 4 porcje: 4 płaty śledziowe w oliwie, 3 łyżki suszonej żurawiny, 1 jabłko, 1 czerwona cebula, 3 gałązki koperku, 1/2 cy tryny, grubo mielony pieprz, 1/3 szkl. oleju, łyżeczka miodu.

1. Miód rozpuść w 1/3 szkl. ciepłej wody, dodaj żurawinę. Odkrój 3 plasterki cytryny, z reszty wyciśnij sok. Wlej go do miodu. Plasterki potnij na ćwiartki.

Reklama

2. Jabłka pokrój w kostkę, śledzie na kawałki, a cebulę w talarki. Koperek posiekaj. Wszystko zmieszaj z kawałkami cytryny. Dodaj odcedzoną żurawinę. Zalej olejem z pieprzem. Odstaw na całą noc.

Naj

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 8 płatów śledziowych a'la matias • 10 dag grzybów • 2 cebule • cytryna • pół szklanki czerwonego wina • łyżeczka pikantnego ketchupu • szklanka mleka • liść laurowy •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.