Reklama
  • Wtorek, 31 stycznia (13:05)

    Śledzie z żurawiną i miodem

Składniki na 4 porcje: 4 płaty śledziowe w oliwie, 3 łyżki suszonej żurawiny, 1 jabłko, 1 czerwona cebula, 3 gałązki koperku, 1/2 cy tryny, grubo mielony pieprz, 1/3 szkl. oleju, łyżeczka miodu.

1. Miód rozpuść w 1/3 szkl. ciepłej wody, dodaj żurawinę. Odkrój 3 plasterki cytryny, z reszty wyciśnij sok. Wlej go do miodu. Plasterki potnij na ćwiartki.

Reklama

2. Jabłka pokrój w kostkę, śledzie na kawałki, a cebulę w talarki. Koperek posiekaj. Wszystko zmieszaj z kawałkami cytryny. Dodaj odcedzoną żurawinę. Zalej olejem z pieprzem. Odstaw na całą noc.

Naj

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 600 g fileta z łososia ● 2 cytryny ● 3 marchewki ● pietruszka ● kawałek selera ● 10 cm pora ● jajo ● ząbek czosnku ● 2 liście laurowe ● po 4 ziarna ziela angielskiego i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.