Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Ryba po grecku

Składniki: 3 duże filety tilapii, 4 marchewki, po pół pietruszki i selera, por, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, olej, jajko, mąka i bułka tarta do panierowania.

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

Por pokrój na półplasterki, resztę warzyw zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Olej rozgrzej w rondlu, przesmaż wszystkie warzywa. Wlej pół szklanki wody, dodaj koncentrat i przyprawy, wymieszaj. Duś 20 min.

Reklama

Ryby przy praw, pokrój na 2-3 części. Panie ruj w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz z tłuszczu, ostudź. Przykryj warzywami.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu łazanki, po 50 dag kapusty słodkiej i kiszonej, 4 cebule, 10 dag grzybów suszonych, 50 dag pieczarek, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, kminek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.