Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Ryba po grecku

Składniki: 3 duże filety tilapii, 4 marchewki, po pół pietruszki i selera, por, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, olej, jajko, mąka i bułka tarta do panierowania.

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

Por pokrój na półplasterki, resztę warzyw zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Olej rozgrzej w rondlu, przesmaż wszystkie warzywa. Wlej pół szklanki wody, dodaj koncentrat i przyprawy, wymieszaj. Duś 20 min.

Reklama

Ryby przy praw, pokrój na 2-3 części. Panie ruj w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz z tłuszczu, ostudź. Przykryj warzywami.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • SKŁADNIKI dla 4 osób Uszka: 30 dag filetów rybnych • włoszczyzna • 2 liście laurowe • 4 ziela angielskie • 2 cebule • olej • jajko • sól • pieprz. Barszcz: 2 kg buraków • garść suszonych grzybów... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.