Reklama
  • Czwartek, 11 grudnia 2014 (13:05)

    Ryba po grecku

Składniki: 2 cebule, 3 marchewki, 2 pietruszki, mały seler, 0,7 kg mintaja, mały koncentrat pomidorowy, 2 łyżki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do ryb.

Reklama

Anna Złotkowska z Wrocławia

1. Rybę kroję na kawałki, oprószam przyprawą do ryb, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.

2. Usmażoną zdejmuję z ognia. Cebulę drobno kroję i podsmażam na oleju (po rybie). Marchew, pietruszkę i seler ścieram na tarce. Dodaję do cebuli. Dolewam 1/3 szklanki wody i duszę pod przykryciem około 15 minut.

3. Przyprawiam solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaję koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam. Przekładam do warzyw. Można podawać ją na zimno lub ciepło. My jemy na ciepło.

Zobacz również

  • Skład na 3 sztuki: ● 3 jabłka ● 250 g maku ● 1 szklanka kaszy pęczak ● 6 łyżek miodu ● 2 łyżki cukru pudru ● po 200 g rodzynek i suszonych moreli ● garść orzechów włoskich ● esencja migdałowa ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.