Reklama
  • Czwartek, 11 grudnia 2014 (13:05)

    Ryba po grecku

Składniki: 2 cebule, 3 marchewki, 2 pietruszki, mały seler, 0,7 kg mintaja, mały koncentrat pomidorowy, 2 łyżki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do ryb.

Reklama

Anna Złotkowska z Wrocławia

1. Rybę kroję na kawałki, oprószam przyprawą do ryb, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.

2. Usmażoną zdejmuję z ognia. Cebulę drobno kroję i podsmażam na oleju (po rybie). Marchew, pietruszkę i seler ścieram na tarce. Dodaję do cebuli. Dolewam 1/3 szklanki wody i duszę pod przykryciem około 15 minut.

3. Przyprawiam solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaję koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam. Przekładam do warzyw. Można podawać ją na zimno lub ciepło. My jemy na ciepło.

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 1 kg dorsza (ew. innej morskiej ryby), 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 1 szkl. białego wytrawnego wina, 2 łyżki soku z cytryny, po 3 ziarenka ziela angielskiego i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.