Reklama
  • Czwartek, 3 grudnia 2015 (10:00)

    Rolada śledziowa z buraczkami

Wymocz 6 filetów śledziowych. Osobno ugotuj w łupinkach 2 ziemniaki i 2 małe buraki czerwone. Warzywa wyjmij, przestudź. Obierz z łupinek. Kiedy zupełnie wystygną, posiekaj.

Reklama

Szalotkę obierz i posiekaj. Filety ułóż na kawałku folii spożywczej, tak by utworzyły prostokąt. Posmaruj go majonezem. Na płacie rozłóż ziemniaki. Posmaruj je majonezem. Posyp cebulką oraz buraczkami.

Każdą warstwę lekko oprósz pieprzem. Zwiń. Owiń folią i włóż na kilka godzin do lodówki.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:rolada | z

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 2 sprawione karpie, ½ szklanki jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżka miodu,1 łyżka soku z limonki lub cytryny, 1 mała... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.