Reklama
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Postna kapustka

Składniki: 1 kg kiszonej kapusty ● 80 g susz. prawdziwków, podgrzybków ● 3 cebule ●100 g masła ●kilka śliwek suszonych (lub powidła) ● sól, pieprz, majeranek, kminek, ziele, liść laur.

Reklama

1. Grzyby opłucz, namocz przez noc. Pokrój kapustę, włóż do garnka, zalej wodą. Zagotuj, zmniejsz ogień. Dodaj śliwki lub powidła (2-3 łyżki). Duś 30 min bez przykrycia.

Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i z wywarem wlej do kapusty. Dodaj przyprawy.

Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj do kapusty. Dopraw i duś razem do miękkości, mieszając.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: po szklance pszenicy, maku oraz płynnego miodu, 100 g orzechów włoskich , laska wanilii, 50 g rodzynek, migdały więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.