Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Łazankowe piramidki z grzybami na Wigilię

Składniki: 25 dag makaronu łazanki, pół kg kiszonej kapusty z marchewką, 35 dag suszonych grzybów (borowiki i maślaki), 2 cebule, olej, sól, pieprz, łyżeczka majeranku.

Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.

Grzyby mocz przez noc. Ugotuj. Osącz, pokrój w kosteczkę. Makaron ugotuj wg przepisu. Odcedź. Kapustę opłucz, zalej wodą, ugotuj do miękkości. Ostudź, odciśnij.

Reklama

Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i kapustę, przypraw. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Okrągłe foremki natłuść, ułóż warstwami makaron i farsz. Podgrzej, ułóż na talerzach.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:grzyby | przepis | agata | Skiba | grzyb

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 8 płatów śledziowych a'la matias • 10 dag grzybów • 2 cebule • cytryna • pół szklanki czerwonego wina • łyżeczka pikantnego ketchupu • szklanka mleka • liść laurowy •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.