Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Łazankowe piramidki z grzybami na Wigilię

Składniki: 25 dag makaronu łazanki, pół kg kiszonej kapusty z marchewką, 35 dag suszonych grzybów (borowiki i maślaki), 2 cebule, olej, sól, pieprz, łyżeczka majeranku.

Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.

Grzyby mocz przez noc. Ugotuj. Osącz, pokrój w kosteczkę. Makaron ugotuj wg przepisu. Odcedź. Kapustę opłucz, zalej wodą, ugotuj do miękkości. Ostudź, odciśnij.

Reklama

Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i kapustę, przypraw. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Okrągłe foremki natłuść, ułóż warstwami makaron i farsz. Podgrzej, ułóż na talerzach.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:grzyby | przepis | agata | Skiba | grzyb

Zobacz również

  • Składniki dla 8 osób: 30 dag suszonych grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki) • 2 marchewki • pietruszka • 1/4 selera • 2 liście laurowe • 6 ziaren ziela angielskiego • łyżka oleju • kilka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.