Reklama
  • Poniedziałek, 11 stycznia 2016 (15:05)

    Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu łazanki, po 50 dag kapusty słodkiej i kiszonej, 4 cebule, 10 dag grzybów suszonych, 50 dag pieczarek, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, kminek

1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody.

Reklama

2. Kapustę kiszoną posiekać drobno. Świeżą oczyścić, poszatkować, suszone grzyby namoczyć, posiekać.

3. Pieczarki i cebule umyć, drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, doprawić, dodać grzyby suszone, poddusić.

4. Kapustę gotować pół godziny, odcedzić, dodać do farszu, wymieszać z makaronem, przełożyć do formy. Piec 40 min w temp. 180°C.

Nasza rada

To danie możesz podać jak lazanię, zapiekając makaron z kapustą, posypany mozarellą, w żaroodpornym naczyniu.

Przygotowanie: ok. 80 minut.

Twoje Imperium
Więcej na temat:Łazanki z kapustą | z

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag mrożonego filetu z dorsza, 20 dag filetu z łososia (bez skóry), 4 jajka, 2 białka, 15 dag kremówki 36 proc., 2 dag liści szpinaku, 4 łyżki masła, po 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.