Reklama
  • Czwartek, 17 grudnia 2015 (13:05)

    Łazanki z kapustą

Łazanki: ●3 jajka ●mąki tyle, ile zabiorą ●sól; kapusta postna – składniki i przepis jak na sąsiedniej stronie (możesz zmniejszyć proporcje) ●dekoracja

1. Ciasto wyrób jak na makaron. Następnie cienko je rozwałkuj na placki. Pozostaw je do przeschnięcia. Po wyschnięciu pokrój je na kostki o boku ok. 1 cm.

Reklama

2. Przygotuj kapustę postną według przepisu z sąsiedniej strony. Ugotuj łazanki w osolonej wodzie. Podaj je z kapustą (możesz dekoracyjnie ułożyć warstwami: łazanki, kapustę, ponownie łazanki i kapustę. Udekoruj i podaj.

Świat kobiety
Więcej na temat:Łazanki z kapustą | z | kapusta | na | Ż | przepis

Zobacz również

  • SKŁADNIKI dla 4 osób Uszka: 30 dag filetów rybnych • włoszczyzna • 2 liście laurowe • 4 ziela angielskie • 2 cebule • olej • jajko • sól • pieprz. Barszcz: 2 kg buraków • garść suszonych grzybów... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.