Reklama
  • Czwartek, 17 grudnia 2015 (13:05)

    Łazanki z kapustą

Łazanki: ●3 jajka ●mąki tyle, ile zabiorą ●sól; kapusta postna – składniki i przepis jak na sąsiedniej stronie (możesz zmniejszyć proporcje) ●dekoracja

1. Ciasto wyrób jak na makaron. Następnie cienko je rozwałkuj na placki. Pozostaw je do przeschnięcia. Po wyschnięciu pokrój je na kostki o boku ok. 1 cm.

Reklama

2. Przygotuj kapustę postną według przepisu z sąsiedniej strony. Ugotuj łazanki w osolonej wodzie. Podaj je z kapustą (możesz dekoracyjnie ułożyć warstwami: łazanki, kapustę, ponownie łazanki i kapustę. Udekoruj i podaj.

Świat kobiety
Więcej na temat:Łazanki z kapustą | z | kapusta | na | Ż | przepis

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu łazanki, po 50 dag kapusty słodkiej i kiszonej, 4 cebule, 10 dag grzybów suszonych, 50 dag pieczarek, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, kminek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.