Reklama
  • Wtorek, 21 lutego 2017 (13:05)

    Kulebiak z Podlasia

Składniki na 8 porcji: opakowanie ciasta francuskiego • 50 dag kiszonej kapusty • suszone grzyby • 2 cebule • 3 łyżki orzechów włoskich • 2 ziela angielskie • liść laurowy • kilka ziaren jałowca • olej • sól • pieprz.

Reklama

1. Grzyby mocz w zimnej wodzie przez całą noc. Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj kapustę, pokrojone w paski grzyby, ziela angielskie, liść laurowy, jałowiec. Przypraw solą i pieprzem, podlej wodą, duś godzinę. Dodaj orzechy.

2. Rozłóż ciasto francuskie, układaj farsz, zawiń. Natnij ciasto w dekoracyjny wzór, piecz w temperaturze 200°C przez 30 minut.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 3-4 porcje: 1 sprawiony karp, 3 cebule, 1 cytryna, 150 g pieczarek, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.