Reklama
  • Poniedziałek, 4 stycznia (13:05)

    Krem grzybowy

Składniki na 10 porcji: • 2 garści suszonych grzybów • 2 paczki grzybów mrożonych • 2 marchwie • korzeń pietruszki • pół cebuli • łyżka oleju • 150 ml śmietany kremówki • sól • pieprz czarny świeżo mielony • ziele angielskie • liście laurowe

1. Suszone grzyby namocz w wodzie i odstaw na noc. Nazajutrz pokrój je na kawałki i wrzuć do rondelka. Zalej wodą, dorzuć ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj pół godziny.

2. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju.

Reklama

3. Do garnka wsyp grzybową mrożonkę, dodaj obraną i pokrojoną marchew i pietruszkę oraz cebulę. 4. Do ugotowanej zupy dolej przecedzony wywar z suszonych grzybów (zostaw je np. do pierogów) wymieszany ze śmietanką. Zupę zmiksuj, zostawiając kilka grzybków do dekoracji.

Czas: 50 min.1 porcja = 240 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:krem | zupa | kremy

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 60 dag suchego maku, 1 op. (40 dag) grubego makaronu (np. kokardki albo łazanki), 40 dag bakalii: orzechów włoskich, laskowych, rodzynek, suszonych moreli, daktyli,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.