Reklama
  • Czwartek, 2 lutego (08:00)

    Karp w galarecie

Składniki na 4 porcje: ● karp (ok. 1,5 kg) ● marchewka ● pietruszka ● pół selera ● Vegeta ● czubryca ● pieprz ● sól ● ugotowane na twardo jajko ● cytryna ● 2 łyżeczki żelatyny.

❶ Karpia oczyść, umyj, po czym pokrój w dzwonka, pozostawiając głowę i ogon.

Reklama

❷ Do garnka wlej 2 l wody, dodaj obrane warzywa oraz przyprawy i ugotuj wywar.

❸ Ostrożnie włóż do niego dzwonka karpia i gotuj ok. 8-10 minut na małym ogniu.

❹ Ułóż rybę na półmisku. Wokół poukładaj plastry cytryny i jajka. Umieść na nich kawałki marchewki.

❺ Zalej całość tężejącą żelatyną wymieszaną z wywarem.

Telemax

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● średniej wielkości pstrąg ● 1/2 marchewki ● 1/2 małej pietruszki ● mała cebula ● listek laurowy ● po 2 ziarnka ziela angielskiego i czarnego pieprzu ● sok z cytryny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.