Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Grzybowa z ziemniakami

Składniki: 8 dag suszonych grzybów, 2 litry bulionu (grzybowego lub warzywnego), cebula, 2 łyżki masła, 3-4 ziemniaki, 3 łyżki śmietany kremówki, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, sól.

Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna

Grzyby mocz w wodzie 2 godziny. Ziemniaki i cebulę pokrój w kostkę. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj osączone grzyby, podsmaż.

Reklama

Przełóż do garnka, dodaj ziemniaki i bulion. Gotuj 20-30 min. Śmietanę połącz z mąką, wlej do zupy (uważaj, by się nie zważyła). Zagotuj, przypraw.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:grzyby | cukier | przepis | z | ziemniaki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 25 dag wątróbek drobiowych, 15 dag pieczarek, 1 łyżka masła, 2 jajka ugotowane na twardo, 3–4 łyżki wiśni z nalewki, 4 jajka surowe, sól, pieprz, tłuszcz i bułka tarta do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.