Reklama
  • Wtorek, 27 stycznia 2015 (08:05)

    Gołąbki z kaszą i ziemniakami

Składniki dla 4 osób: mała główka kapusty • 50 dag ziemniaków • 2 cebule • kajzerka • 2-3 łyżki oleju • pół szklanki kaszy gryczanej • pieprz • sól.

Reklama

1. Wytnij głąb, obgotuj oczyszczoną kapustę. Odsącz, obierz liście i ostudź. Zetrzyj obrane ziemniaki. Pokrojoną cebulę zrumień na oleju, gorącą wlej z tłuszczem do ziemniaków. Zmiel ugotowaną kaszę, namoczoną kajzerkę razem z kilkoma liśćmi kapusty. Dodaj ziemniaki.

2. Farsz przypraw, na każdy liść nałóż trochę farszu, zwiń w gołąbek. Na dnie garnka ułóż kilka liści, ułóż gołąbki, podlej wodą lub bulionem. Wypiekaj w piekarniku godzinę.

Dobry Tydzień
Więcej na temat:gołąbki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 2 sprawione karpie, ½ szklanki jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżka miodu,1 łyżka soku z limonki lub cytryny, 1 mała... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.