Reklama
  • Wtorek, 27 stycznia 2015 (08:05)

    Gołąbki z kaszą i ziemniakami

Składniki dla 4 osób: mała główka kapusty • 50 dag ziemniaków • 2 cebule • kajzerka • 2-3 łyżki oleju • pół szklanki kaszy gryczanej • pieprz • sól.

Reklama

1. Wytnij głąb, obgotuj oczyszczoną kapustę. Odsącz, obierz liście i ostudź. Zetrzyj obrane ziemniaki. Pokrojoną cebulę zrumień na oleju, gorącą wlej z tłuszczem do ziemniaków. Zmiel ugotowaną kaszę, namoczoną kajzerkę razem z kilkoma liśćmi kapusty. Dodaj ziemniaki.

2. Farsz przypraw, na każdy liść nałóż trochę farszu, zwiń w gołąbek. Na dnie garnka ułóż kilka liści, ułóż gołąbki, podlej wodą lub bulionem. Wypiekaj w piekarniku godzinę.

Dobry Tydzień
Więcej na temat:z | gołąbki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 4 solone filety śledziowe, 2 listki laurowe, po 4 ziarenka czarnego pieprzu i ziela angielskiego, 2 goździki, 4 jajka, 2 średnie ziemniaki, 1 puszka zielonego groszku, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.