Reklama
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Faszerowane pieczarki z serem

Składniki: 8 pieczarek, 1 duża cebula lub 2 mniejsze, 5 dag masła, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz.

1 Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pozostaw ze skórką. Wytnij nóżki, drobno je poszatkuj. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki masła. Przesmaż cebulę. Dodaj posiekane nóżki pieczarek, chwilę smaż razem. Dopraw solą i pieprzem.

2 Kapelusze napełnij przygotowanym farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z pozostałym masłem. Posyp startym serem. Piecz 15 min w 180 st.

Reklama

czas ok. 25 min; porcja – 90 kcal, cena 1,80 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 1 karp, 4 marchewki, 2 pietruszki, mały kawałek selera, kawałek pora,1 cebula, 1 strąk czerwonej papryki, 100 g pieczarek, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.