Reklama
  • Wtorek, 31 stycznia 2017 (13:05)

    Delikatesowe koreczki śledziowe

Składniki na 6 porcji: 3 płaty śledziowe marynowane, 8 pomidorów suszonych w oleju, 4-5 grubszych korniszonków, 2-3 kromki razowego chleba, 1 łyżeczka musztardy, 2-3 łyżki oleju rzepakowego, szczypta czarnego pieprzu, papryka i natka pietruszki do dekoracji.

Reklama

1. Śledzie pokrój w kostkę. Olej wymieszaj z musztardą i piep rzem. Posmaruj tym śledzie. Pomidory pokrój na połówki, ogórki w plasterki, chleb w kwadraciki.

2. Na wykałaczki nadziewaj kolejno chleb, plasterek ogórka, kawałek pomidora i śledzia, znów ogórek, pomidor i chleb. Udekoruj cząstkami papryki oraz natką.

Naj

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● średniej wielkości pstrąg ● 1/2 marchewki ● 1/2 małej pietruszki ● mała cebula ● listek laurowy ● po 2 ziarnka ziela angielskiego i czarnego pieprzu ● sok z cytryny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.