Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego 2017 (08:00)

    Barszczyk z uszkami

Składniki na 6 porcji: ● pół kg buraków, włoszczyzna ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● liść laurowy ● ziarenka pieprzu ● 2 łyżki koncentratu buraczanego. Uszka: ● szklanka mąki ● sól ● pieprz ● 3 dag ugotowanych suszonych grzybów ● cebula ● natka ● jajko ● łyżka oleju.

Reklama

1. Z warzyw i przypraw ugotuj wywar. Dodaj star- te buraki i posiekany czosnek. Gotuj pół godziny. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat.

2. Z mąki, soli i wody zagnieć pierogowe ciasto. Pokrojoną cebulę zeszklij na oleju. Dołóż do posiekanych grzybów z natką, wbij jajko, wymieszaj i przypraw.

3. Z rozwałkowanego ciasta wytnij małe kwadraciki. Na każdym ułóż grzybowy farsz i uformuj uszka. Gotuj je 3 minuty w osolonym wrzątku. Podawaj w barszczu.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: po szklance pszenicy, maku oraz płynnego miodu, 100 g orzechów włoskich , laska wanilii, 50 g rodzynek, migdały więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.