Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia (13:06)

    Barszczyk z uszkami

SKŁADNIKI dla 4 osób Uszka: 30 dag filetów rybnych • włoszczyzna • 2 liście laurowe • 4 ziela angielskie • 2 cebule • olej • jajko • sól • pieprz. Barszcz: 2 kg buraków • garść suszonych grzybów • 2 liście laurowe • 3 ziela angielskie • 2 ząbki czosnku • sok z cytryny • sól • pieprz • cukier.

1 Pół włoszczyzny, ziele angielskie i liść laurowy zalej wodą, gotuj przez 20 minut. Włóż rybę na 5 minut. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Rybę i cebulę zmiel, przypraw, dodaj jajko, wymieszaj.

Reklama

2 Mąkę zalej wodą, zagnieć ciasto. Pokrój w kwadraty, układaj farsz, sklejaj tak, by powstał trójkąt, połącz dwa końce. Gotuj do wypłynięcia we wrzątku z solą i olejem. Grzyby namocz. Włoszczyznę gotuj godzinę z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, grzybami, solą i pieprzem, odcedź.

Cząstki buraków, czosnek, sok z cytryny i przyprawy dodaj do wywaru, gotuj 3 minuty, odstaw na noc, odcedź.

CZAS: około 2 godzin

Dobry Tydzień
Więcej na temat:as` | As | z | sok z cytryny | uszka

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: Zupa: 2 kg buraków,2 duże kwaśne jabłka, 3 marchewki, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki octu balsamicznego, 4 ziarna ziela angielskiego, 4 liście laurowe, sól, majeranek, pieprz w... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.