Reklama
  • Poniedziałek, 23 grudnia 2013 (10:00)

    Barszcz z rodzynkami

Składniki: 1 kg buraków, por, 3 marchewki, seler, 2 pietruszki, po 10 dag rodzynek i suszonych grzybów, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 ziarna ziela angielskiego, ocet winny, liść laurowy, sól.

Dwa buraki i resztę warzyw obierz, zalej wodą, przypraw. Gotuj ok. 40 min. Przecedź. Resztę buraków obierz, ugotuj. Zalej wywarem z buraków, dodaj namoczone grzyby i przyprawy.

Reklama

Gotuj godzinę. Wsyp rodzynki, wymieszaj. Przypraw do smaku octem winnym i solą.

Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Guzowa.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:barszcz | przepis | Da | z | rodzynki

Zobacz również

  • Kotleciki grzybowe

    Składniki na 8 porcji: 30 dag grzybów leśnych (mrożonych lub ze słoika), 10 dag łuskanego grochu, 2 łyżki masła, 1/2 szklanki bułki tartej, 3 jajka, olej, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.