Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Barszcz z fasolą

Składniki: półtora kg buraków, półtora litra bulionu jarzynowego, 8 suszonych grzybków, 3 liście laurowe, sól, pieprz, 3 ziarna ziela angielskiego, półtorej łyżki octu winnego, pół kg fasoli, natka.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Grzyby i fasolę namocz oddzielnie w wodzie na noc. Osobno ugotuj, ostudź. Wywar grzybowy zachowaj. Buraki obierz, pokrój na cienkie plasterki. Zalej wodą do 3/4 wysokości.

Reklama

Dodaj ocet i przyprawy, ugotuj. Bulion jarzynowy podgrzej. Dodaj wywar grzybowy i buraczany, przypraw, zagotuj. Barszczem zalej fasolę, posyp natką.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:barszcz | grzyby | przepis | z | FA

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 25 dag wątróbek drobiowych, 15 dag pieczarek, 1 łyżka masła, 2 jajka ugotowane na twardo, 3–4 łyżki wiśni z nalewki, 4 jajka surowe, sól, pieprz, tłuszcz i bułka tarta do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.