Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (11:00)

    Barszcz z fasolą

Składniki: półtora kg buraków, półtora litra bulionu jarzynowego, 8 suszonych grzybków, 3 liście laurowe, sól, pieprz, 3 ziarna ziela angielskiego, półtorej łyżki octu winnego, pół kg fasoli, natka.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Grzyby i fasolę namocz oddzielnie w wodzie na noc. Osobno ugotuj, ostudź. Wywar grzybowy zachowaj. Buraki obierz, pokrój na cienkie plasterki. Zalej wodą do 3/4 wysokości.

Reklama

Dodaj ocet i przyprawy, ugotuj. Bulion jarzynowy podgrzej. Dodaj wywar grzybowy i buraczany, przypraw, zagotuj. Barszczem zalej fasolę, posyp natką.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:barszcz | grzyby | przepis | z | FA

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag mrożonego filetu z dorsza, 20 dag filetu z łososia (bez skóry), 4 jajka, 2 białka, 15 dag kremówki 36 proc., 2 dag liści szpinaku, 4 łyżki masła, po 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.