Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (08:00)

    Aksamitny sernik wiedeński

Składniki na 12 porcji: ● 35 dag serka homogenizowanego ● 35 dag twarogu trzykrotnie mielonego ● 20 dag cukru ● 4 jajka ● 20 dag mąki pszennej ● 125 ml kwaśnej śmietany ● łyżka mąki kukurydzianej ● cukier puder.

Reklama

1. Utrzyj twaróg z dodatkiem 25 dag serka i 10 dag cukru. Dodaj jajka, śmietanę, 2 łyżki mąki pszennej i mąkę kukurydzianą. Resztę serka połącz z pozostałą mąką.

2. Dosyp cukier i dolej ok. 4 łyżki wody. Zagnieć ciasto, owiń je w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.

3. Po tym czasie wylep nim tortownicę i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

4. Na podpieczony spód wyłóż masę serową i piecz ok. 50 minut. 5. Gotowy sernik oprósz cukrem pudrem.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 3-4 porcje: 1 sprawiony karp, 3 cebule, 1 cytryna, 150 g pieczarek, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.