Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (08:00)

    Aksamitny sernik wiedeński

Składniki na 12 porcji: ● 35 dag serka homogenizowanego ● 35 dag twarogu trzykrotnie mielonego ● 20 dag cukru ● 4 jajka ● 20 dag mąki pszennej ● 125 ml kwaśnej śmietany ● łyżka mąki kukurydzianej ● cukier puder.

Reklama

1. Utrzyj twaróg z dodatkiem 25 dag serka i 10 dag cukru. Dodaj jajka, śmietanę, 2 łyżki mąki pszennej i mąkę kukurydzianą. Resztę serka połącz z pozostałą mąką.

2. Dosyp cukier i dolej ok. 4 łyżki wody. Zagnieć ciasto, owiń je w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.

3. Po tym czasie wylep nim tortownicę i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

4. Na podpieczony spód wyłóż masę serową i piecz ok. 50 minut. 5. Gotowy sernik oprósz cukrem pudrem.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 2 karpie, 3 średnie cebule, 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 cytryny, 2 łyżki roztopionego masła, ½ szklanki wytrawnego białego wina, 4 łyżki płatków migdałowych,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.