Reklama
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    ● 1,5 kg sprawionego karpia ●2 jajka ●3 łyżki mąki ●masło ● sól ●olej ●cytryna ●dowolna dekoracja i płatki migdałowe do obtoczenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 2 kg buraków ● włoszczyzna ● kromka razowca ● 6 susz. kapeluszy borowików lub podgrz. ● kilka susz. śliwek ● liść laur. ● 6 ziaren pieprzu ● 3 ziarna ziela ang. ● cytryna lub ocet dębowy ● sól, cukier ● 2 ząbki czosnku ● ew. majeranek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: karp około 1 i 1/2 kg, 2 l bulionu warzywnego, 5 marchwi, 2 pietruszki, 1/2 selera, cebula, 2 cytryny, natka pietruszki, 3 łyżki żelatyny, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 1 i 1/2 kg karpia, 2 jajka, 3-4 ząbki czosnku, kilka łyżek mąki pszennej i bułki tartej, 1/2 cytryny, 12 i 1/2 dag masła, pieprz biały, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 2-4 płaty śledziowe marynowane, 3 cebule, olej do smażenia, 1/2 szklanki wody, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki keczupu, łyżeczka czerwonego pieprzu, 1/2 łyżeczki cynamonu, łyżka octu, 10 proc. pieprz czarny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 50 dag solonych filetów ze śledzi, 3 szklanki mleka, cebula. Sos: sok i skórka z 1/2 cytryny, 4 łyżki miodu, po 1/4 łyżeczki zmielonych: ziela angielskiego, cynamonu, goździków, kardamonu, pieprzu, ok. 5 dag suchego piernika, 1/2 szklanki oliwy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 500 g filetów śledziowych, 200 ml przecieru pomidorowego, łyżka koncentratu pomidorowego, 100 ml oleju, 150 g rodzynek, 3 średnie cebule, łyżeczka sosu tabasco, 1/2 cytryny, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Ciasto: 300 g mąki pszennej, 100 g margaryny, 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany, jajko, 10 g drożdży, szczypta soli. Farsz: duża wędzona makrela (ok. 300 g), jajko, łyżka natki pietruszki, szczypta pieprzu. Dodatkowo: jajko do posmarowania, ok. 30 ziaren pieprzu na oczy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: słoiczek marynowanych podgrzybków, 3 płaty śledzi w oleju, 1/2 czerwonej cebulki, łyżka soku z cytryny, kilka gałązek natki, pieprz czarny świeżo mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 2 sprawione świeże karpie, 1 cytryna, skórka otarta z dwóch cytryn, 2 szklanki bułki tartej, 4 jajka, 50 ml jasnego piwa, mąka pszenna do panierowania, sól do smaku, pieprz cytrynowy do smaku, 10 dag masła z lodówki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0