Reklama
  • Poniedziałek, 9 grudnia 2013 (10:05)

    Składniki na 6 porcji: 10 suszonych grzybów, 8 suszonych śliwek, 2 buraki ćwikłowe, 1 marchewka, 1 cebula, 1/2 główki kapusty, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, 5 listków laurowych, 4 ziarenka ziela angielskiego, sok z 1 cytryny, 2 łyżki suszonego majeranku, sól, szczypta cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 grudnia 2013 (10:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 i 1/2 kg karpia, 1 szkl. bułki tartej, 2 jajka, 3 łyżki mąki, 1 łyżka masła, 1 łyżka oleju, sok z 1 cytryny. Na masło ziołowe: 1/4 kostki masła, 4 łyżki posiekanego koperku, szczypiorku, natki, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 grudnia 2013 (10:05)

    Składniki na 6 porcji: 50 dag kiszonej kapusty, 1 cebula, 4 łyżki oleju, 3 dag grzybów suszonych, 35 dag łazanek, 10 dag żółtego sera, 3 ziarenka ziela angielskiego, 2–3 jagody jałowca, 2 listki laurowe, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 grudnia 2013 (14:01)

    Skład na 4 porcje: Ciasto: 2 jajka, 300 ml mleka, 120 g mąki tortowej, sól, 2 łyżki oleju. Farsz: 400 g pieczarek lub świeżych grzybów, łyżka masła, łyżeczka mąki tortowej, 50 ml śmietany, 50 g żółtego sera do zapiekania, natka pietruszki, sól i pieprz czarny mielony, olej do smażenia oraz do panierowania: 2 jajka i 150 g bułki tartej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 grudnia 2013 (14:00)

    Składniki: 2 szklanki maku, 35 dag mąki, 15 dag masła, 2 dag drożdży, 1/3 szklanki mleka, 2 jajka , łyżka cukru, szczypta soli, 20 dag bakalii (rodzynek, orzechów włoskich, suszonych moreli, migdałów, kandyzowanej skórki pomarańczowej, suszonych śliwek), 3 łyżki miodu, 4 dag masła, kieliszek rumu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 grudnia 2013 (14:00)

    Składniki: karp (ok. 1 i 1/2 kg), 20 dag pieczarek, 5 dag migdałów, 4 łyżki masła, 2 łyżki oleju, 50 ml białego wina, cebula, 2 małe kajzerki, 2 jajka, 3-4 łyżki mleka, 2 duże ząbki czosnku, sól, pieprz, kilka gałązek tymianku, sok z cytryny, 3 łyżki tartego ostrzejszego sera.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 grudnia 2013 (14:00)

    Składniki: 25 dag łazanek, 1/2 kg kiszonej kapusty, duża cebula, niewielka marchewka, 10 suszonych grzybków, majeranek lub kminek, sól, pieprz, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 grudnia 2013 (14:00)

    Składniki: średni dorsz, mrożone ciasto francuskie, 10 suszonych pomidorów z zalewy, 2 garści szpinaku w liściach, bulion warzywny, ząbek czosnku, łyżka oliwy, sól, pieprz, duży ząbek czosnku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 grudnia 2013 (14:00)

    Składniki: 8 filetów śledziowych, 16 włoskich orzechów, 2 buraki, 2 łyżeczki brązowego cukru, łyżka tartego chrzanu, 25 ml czystej wódki, 2 cytryny, kilka gałązek koperku, 8 kromek żytniego pieczywa, czarny pieprz młotkowany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 grudnia 2013 (14:00)

    Składniki: 2 kg buraków, 3 l bulionu warzywnego, ciasto na uszka, duża cebula, 3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 2 ziarna ziela angielskiego, 6 ziaren czarnego pieprzu, 3 suszone borowiki, 2 łyżki octu winnego, sól, cukier, kminek. Na farsz: 8 suszonych grzybów, cebula, bułka tarta, masło, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0