Reklama
  • Środa, 11 grudnia 2013 (13:05)

    ●50 dag filetów z matiasa ●30 dag cebuli ●6 łyżek octu winnego ●olej (może być z susz. pomidorów) ●4 łyżki przecieru pomidorowego (najlepszy będzie gęsty, domowy) ●2 liście laurowe ●4 ziarenka ziela ang. ●pieprz, kolendra, sól, cukier

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 grudnia 2013 (13:05)

    ●1 kg płatów śledziowych + mleko do namoczenia ●ok. 30-40 dag żółtej cebuli pokrojonej w półplasterki; zalewa: ●3 szklanki wody ●3/4 szklanki octu ●10 łyżeczek cukru ●8 goździków ●8 ziarenek ziela angielskiego ●3 liście laurowe

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 grudnia 2013 (13:05)

    Ciasto: ●szkl. mleka i mąki ●jajko ●drożdże ●2 łyżki oleju ●łyżka masła ●łyżecz. soli, cukru; farsz: ●50 dag łososia (filet) ●por ●masło ●pusz. groszku kons. ●tymianek ●sól, pieprz ●jajko ●2 cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 grudnia 2013 (13:05)

    ●50 dag buraków ●włoszczyzna ●cebula ●2 z. czosnku ●liść laur. ●3 z. pieprzu ●2 łyżki konc. buraczanego; uszka: ●szkl. mąki ●sól, pieprz ●susz. grzyby ●cebula ●natka ●jajko ●olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:1
  • Środa, 11 grudnia 2013 (13:05)

    ●1,5 kg karpia ●szkl. bułki tartej ●2 jajka ●3 łyżki mąki ●łyżka masła ●sól ●olej ●cytryna (do skropienia ryby oraz do dekoracji)

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 grudnia 2013 (13:05)

    ●20 dag suszonych śliwek (najlepiej polskich wędzonych) ●po 10 dag suszonych jabłek, moreli oraz gruszek ●duży owoc pomarańczy ●cytryna ●6 goździków ●płynny miód do smaku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 grudnia 2013 (13:05)

    Farsz: ●50 dag kisz. kapusty ●cebula ●sól, pieprz ●2 łyżki oleju; Ciasto: ●35 dag mąki ●ok. 1/2 szkl. wody ●jajko ●sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 grudnia 2013 (13:05)

    Skladnki: torebka makaronu ●1,5 l mleka ●sól ●szklanka maku ●bakalie (po 5 dag rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i laskowych, suszonych moreli i śliwek, kandyzowanej skórki pomarańczowej) ●miód do smaku (najlepiej gryczany).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 grudnia 2013 (10:06)

    Ciasto: 2 szkl. mąki, 2/3 szkl. wody. Farsz: 40 dag suszonych śliwek, kawałek cynamonu, 1 laska wanilii, 1 gwiazdka anyżu, po 2/3 szkl. wody i cukru, skórka otarta z cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 grudnia 2013 (10:05)

    Składniki na 8 porcji: 60 dag suchego maku. 5 dag masła, 40 dag bakalii: orzechów włoskich, migdałów, rodzynek, suszonych moreli, kandyzowanych skórek cytrusów, po 2/3 szkl. miodu i mleka, 1 op. cukru waniliowego, 1 buteleczka migdałowego zapachu do ciasta, 40 dag makaronu, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0