Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (13:05)

    Składniki na 6 porcji: 2 szklanki suszonych grzybów, 1 opakowanie włoszczyzny, 1 cebula, 200 ml śmietany 18 proc., 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 20 dag makaronu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (13:05)

    Składniki na 8-10 porcji: 2 karpie, 50 dag cebuli, 2 marchewki, 1 pietruszka, 3 łyżki cukru, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 10 dag rodzynek, 10 dag obranych migdałów, sól morska, pieprz świeżo mielony, cukier, żelatyna (ok. 4-5 łyżeczek na 1 l wywaru rybnego).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (08:00)

    Składniki na 12 porcji: ● 35 dag serka homogenizowanego ● 35 dag twarogu trzykrotnie mielonego ● 20 dag cukru ● 4 jajka ● 20 dag mąki pszennej ● 125 ml kwaśnej śmietany ● łyżka mąki kukurydzianej ● cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (08:00)

    Składniki na 6 porcji: ● pół kg buraków, włoszczyzna ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● liść laurowy ● ziarenka pieprzu ● 2 łyżki koncentratu buraczanego. Uszka: ● szklanka mąki ● sól ● pieprz ● 3 dag ugotowanych suszonych grzybów ● cebula ● natka ● jajko ● łyżka oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (08:00)

    Składniki na 4 porcje: ● dość duży sprawiony karp ● pęczek włoszczyzny (bez kapusty) ● cytryna ● 3 łyżki rodzynek ● 1,5 łyżki żelatyny ● ziele angielskie ● listek laurowy ● kilka ziarenek pieprzu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    • karp sprawiony (ok. 1 kg) • 2 duże jabłka (Szara Reneta, Jonagold, inne) • 1/2 cebuli pokrojonej w talarki • sól i czarny pieprz • masło • oliwa

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    • 1 klementynka • 1/2 cytryny • 1/2 limonki • 100 g brązowego cukru • 3 goździki • 1/2 laski cynamonu • 1 liść laurowy • szczypta gałki muszkatołowej • 1/2 laski wanilii • 1 gwiazdka anyżu • 1 butelka czerwonego wina

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    Składniki: • 1 szklanka ugotowanego pęczaku • 1/2 szklanki maku • 1 garść daktyli • kilka fig • kilka moreli • kilka owoców suszonej żurawiny • 1 garść orzechów (laskowe, włoskie) • kilka migdałów • syrop daktylowy • 1/3 szklanki mleczka ryżowego • sok z 1/2 cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    Składniki: • 2 marchewki • 1 pietruszka • biała część pora • 1 cebula • 1/4 selera • skórki z 4 dużych jabłek • kilka suszonych grzybków • kilka suszonych śliwek • 2 liście laurowe • 4 ziela angielskie • 1–2 goździki • sól, pieprz • sok z cytryny • 1 łyżeczka majeranku • 2 ząbki czosnku • 1 łyżka dobrego oleju • 300–500 ml zakwasu buraczanego. Paszteciki: • 100 g masła • 1/2 szklanki jogurtu • 1/3 szklanki oliwy z oliwek • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 jajko • 1 łyżeczka soli • ok. 2 szklanek mąki • sezam, czarnuszka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (08:00)

    Składniki na 16 porcji: ● pół kg mąki ● 4 dag drożdży ● szklanka ciepłego mleka ● jajko ● żółtko ● po 10 dag masła i cukru. Nadzienie: ● 40 dag maku ● 20 dag cukru ● 4 dag masła ● 2 łyżki miodu ● 2 białka ● 20 dag bakalii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0